אוכל
צילום׃ עודד מרום, מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים

מקלובה - מתכון בסיסי

תבשיל שכבות מזרח תיכוני מזמין וריחני, בפחות משעה עבודה

צחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר | מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 01/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כוסות אורז

4 כוסות מרק עוף ביתי

1 ק"ג כנפי עוף או כרעיים

1 חציל קטן

שמן, לטיגון

מעט שמן זית או מרגרינה, לשימון התבנית

4 (30 גרם) משמשים מיובשים

1/3 כוס (כ-30 גרם) שקדים מולבנים

1/3 כוס (כ-30 גרם) צימוקים

1/3 כוס (כ-30 גרם) צנוברים

מעט פלפל אנגלי טחון

1 מקל קינמון קטן

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

משרים את האורז בקערה מלאה מים למשך שעתיים-שלוש. מסננים.

2 בינתיים יוצקים לסיר את המרק ומבשלים בו את הכנפיים או הכרעיים כחצי שעה. מסירים מהאש ומצננים קצת. מסננים ושומרים את נוזלי המרק.

3 מקלפים את החציל בצורה גסה. משאירים חלק מהקליפות. חוצים ופורסים כל מחצית לרוחב לעיגולים. מחממים במחבת עמוקה שמן עד שהוא חם מאוד. מטגנים את החצילים.

4 משמנים סיר (רצוי סיר מאמייל עם דפנות ישרות, שהמנה תוכל לצאת ממנו הפוכה בקלות) בשמן זית או במרגרינה. אפשר גם לרפד בנייר אפייה. מסדרים בתחתית בצורה נאה את המשמשים, רוב השקדים והצימוקים.

5 מערבבים את נוזלי המרק עם האורז המסונן. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים רבע מהתערובת לסיר ומשטחים בזהירות על הפירות היבשים.

6 חותכים את העוף לפיסות גדולות ומערבבים עם שאר האורז. מסדרים את השקדים שנותרו כקישוט במעגל החיצוני בסיר. מוסיפים את תערובת האורז והעוף. מסדרים מסביב את פרוסות החציל המטוגנות ומפזרים את הצנוברים.

7 מכסים את הסיר במכסה הדוק, כך שהסיר יהיה אטום לחלוטין. מביאים לרתיחה עדינה. מעבירים לתנור בחום נמוך של 160 מעלות לפחות לחצי שעה, ואפשר עד שעתיים.

טיפ:

אפשר להוסיף לאורז יחד עם העוף גם חלק מהתוספות הבאות או את כולן: 200 גרם כבדי עוף מנוקים, חתוכים לנתחים קטנים ומטוגנים קלות; 5 שזיפים מיובשים מגולענים; עגבנייה חתוכה לקוביות גדולות; 2 כפיות חוואייג' לקפה.