אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פתיתים עם פרגיות ובטטה

מנת הפתיתים המושלמת, עם מרקם מדהים בזכות חלב הקוקוס, טעם מעולה ורמז לימוני עדין בזכות עלי הכפיר ליים. טבעונים או צמחונים? המנה תעבוד מעולה גם בלי העוף

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצל גדול, קצוץ

שמן זית לטיגון

4 פרגיות, חתוכות לקוביות

3 שיני שום קצוצות

בטטה גדולה, חתוכה לקוביות

500 גרם פתיתים בצורת אורז

3 עלי כפיר ליים

חצי חבילת כוסברה, קצוצה

כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

1/2 1 כוסות חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1 בסיר עם 3-4 כפות שמן זית מטגנים את הבצל כ-3 דקות.

2 מוסיפים את חתיכות העוף ל-3 דקות נוספות. מערבבים ומוסיפים את השום לדקה נוספת ומוסיפים גם את הבטטות לטיגון של 2 דקות.

3 מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם כ-3 דקות, עד שהם מכוסים כולם בשמן. מוסיפים את התבלינים ואת חלב הקוקוס, מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים (ולא יותר). מבשלים על אש קטנה כ-12-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות לפני שנוגעים בו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!