כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות
בשילוב תרד וזיתי תסוס, מומלץ עם לחם טרי כדי לטבול ברוטב הנפלא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לכדורי העוף
600 גרם בשר עוף טחון
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, קצוץ דק מאוד
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
4 כפות גדושות פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
100 גרם עגבניות מיובשות, שרויות בשמן וקצוצות
4 עגבניות, קצוצות דק
1 בצל אדום, חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים, או מרק עוף צח
400 גרם תרד טרי (אפשר בייבי תרד)
100 גרם זיתי תסוס (מצומקים), או קלמטה מגולענים
אופן ההכנה:
1 להכנת כדורי העוף: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. מכסים ושומרים במקרר שעה. בידיים רטובות, צרים מהתערובת כדורים קטנים ושומרים במקרר שעה נוספת.
2 להכנת הרוטב: מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים פרט למים, לתרד ולזיתים, ומטגנים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3 מוסיפים לסיר בזהירות את כדורי העוף, מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות.
4 מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים חם.