אוכל
צילום׃ דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות

בשילוב תרד וזיתי תסוס, מומלץ עם לחם טרי כדי לטבול ברוטב הנפלא

אבי ביטון ובני סיידא | בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לכדורי העוף

600 גרם בשר עוף טחון
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, קצוץ דק מאוד
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
4 כפות גדושות פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

1/4 כוס שמן זית
100 גרם עגבניות מיובשות, שרויות בשמן וקצוצות
4 עגבניות, קצוצות דק
1 בצל אדום, חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים, או מרק עוף צח
400 גרם תרד טרי (אפשר בייבי תרד)
100 גרם זיתי תסוס (מצומקים), או קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:

1 להכנת כדורי העוף: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. מכסים ושומרים במקרר שעה. בידיים רטובות, צרים מהתערובת כדורים קטנים ושומרים במקרר שעה נוספת.

2 להכנת הרוטב: מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים פרט למים, לתרד ולזיתים, ומטגנים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים לסיר בזהירות את כדורי העוף, מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות.

4 מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים חם.