צילום׃ יעל קצב, mako אוכל
זאת הדרך הכי טעימה ולוהטת להכין חזה עוף במחבת
גאון האדם שחשב על הדרך הזאת להכין חזה עוף: גם עסיסי, גם מוכן בצ'יק, גם מלא ברוטב מכל הכיוונים וגם מבושל עד הסוף ובקלות. ההמלצה שלנו: בזמן שהעוף במחבת תעמידו סיר אורז קטן, ותיהנו מארוחת צהריים מושלמת
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 05/07/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 נתחי חזה עוף (חצי קילו)
2 שיני שום, פרוסות
1 פרוסת ג'ינג'ר
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
1 כפית סילאן
רבע כפית שמן שומשום
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות יין אדום
אופן ההכנה:
1 חורצים את הנתחים לאורך ולרוחב כמעט עד למטה (כמו שחורצים מנגו).
2 מערבבים בקערה שום, ג'ינג'ר, סויה, טריאקי, סילאן, שמן שומשום, צ'ילי מתוק ויין אדום. מכניסים את העוף ומשרים כ-10 דקות.
3 צולים את חזה העוף במחבת חמה יחד עם הנוזלים של המרינדה ומשקים אותו בעזרת כף. הופכים מדי פעם וממשיכים להשקות ברוטב עד לבישול מלא (זה ייקח בערך 5 דקות).
4 מגישים מיד (רצוי עם אורז ובצל ירוק).
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים