אוכל

שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים

המנה הכי ביתית וטעימה שיש, שכל ילד ישמח למצוא על השולחן כשהוא חוזר מבית הספר. שעה אחת וגם אתם מסודרים לצהריים

| קיקומן | פורסם 21/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 שוקי עוף

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס דבש

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

3 בצלים קלופים

4 שיני שום קלופות

1/2 פלפל צ'ילי אדום

4 כפות שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את רוטב הסויה עם מיץ התפוזים, הדבש והפלפל השחור.

2 חותכים את הבצלים לקוביות בגודל 1 ס"מ, פורסים את שיני השום לפרוסות דקות ואת הצ'ילי לפרוסות דקיקות.

3 מחממים את השמן מעל להבה בינונית בסיר רחב, מעבירים את השוקיים לסיר, משחימים אותם מכל צדיהן ומוציאים אותן בעזרת מלקחיים לקערה.

4 מוסיפים לסיר את הבצל ומאדים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את פרוסות השום והצ'ילי ומבשלים כדקה נוספת.

5 מוספים לסיר את תערובת רוטב הסויה, מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות.

6 מחזירים את השוקיים לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 25-30 דקות.

7 מעבירים את השוקיים לצלחת הגשה יחד עם הרוטב ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!