כנפי עוף בנוסח בופלו
ברוטב גבינה כחולה מפנק
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
1 ק"ג כנפי עוף מחולקות לשניים
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
50 גרם חמאה
4 כפות טבסקו
1 כפית חומץ יין לבן
10 גבעולי סלרי טריים
3 בצלים ירוקים קצוצים
לרוטב הגבינה הכחולה
1 כוס ריוויון
1 כוס שמנת חמוצה
3 שיני שום מעוכות
קורט סוכר
קורט פפריקה מתוקה
3 כפות גבינה כחולה מגוררת
אופן ההכנה:
1 ממליחים ומפלפלים את הכנפיים החצויות. 2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר כבד וגדול. כשהשמן חם מאוד, מטגנים בו את הכנפיים עד להזהבה ופריכות. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר. נפטרים מהשמן שבסיר. 3. מתיכים בסיר את החמאה. מוסיפים את הטבסקו ובוחשים היטב בכף עץ. מסירים מהאש. בוחשים פנימה את החומץ ומערבבים. 4. מניחים את הכנפיים בצלחת הגשה ויוצקים עליהן את הרוטב. מפזרים בצל ירוק קצוץ מעל ומגישים לצד רוטב גבינה כחולה ומקלות סלרי. 5. להכנת רוטב גבינה כחולה: מערבבים את כל החומרים חוץ מהגבינה היטב, לקבלת רוטב חלק. מפוררים את הגבינה פנימה ומערבבים קלות (כך שיישארו פירורי גבינה קטנים). מצננים במקרר ארבע שעות לפני ההגשה.