אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

עוף בציפוי בצק

עם בצל מותבל ושלל התבלינים שיתקפו את בלוטות הטעם

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 26/10/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עוף שלם
קמח
בצל
תערובות תיבול לפי הטעם (על האש, תיבול לעוף, כורכום, כמון, פפריקה, סומאק ומכל הבא ליד)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות 2. מערבבים שתי כוסות קמח עם חצי כוס מים ושתי כפות שמן עד ליצירת בצק אחיד. מוסיפים מעט מים אם יש צורך, אך התוצאה צריכה להיות בצק יבש למדי ונוח לעיבוד. 3. מורידים את כנפי העוף, פושטים את העור ומסירים את השומן. ניתן להוציא גם את העצם מהרגליים. 4. קוצצים בצל גס ומטגנים כחמש דקות על מחבת עם מעט שמן. 5. מתבלים בנדיבות את הבצל עם התבלינים שבחרתם ומוסיפים כשלוש כפות שמן. 6. מרדדים את הבצק לעיגול דק (כחצי ס"מ) ומניחים עליו את הבצל המטוגן. שומרים את הרוטב במחבת. 7. מניחים את העוף על הבצק והבצל, מוסיפים עוד כשלוש כפות שמן ומזליפים את רוב הרוטב על העוף. מושחים את העוף ברוטב בזהירות (הוא עדיין חם). 8. סוגרים את הבצק על העוף. הופכים את העוף המצופה כך שהתפר יהיה בתחתית ושופכים על הבצק את יתרת הרוטב. 9. אופים בתנור עד שהבצק מתחיל להזהיב ומתקשה.