אוכל
צילום׃ יח"צ

הלזלך ממולאים באורז

ארז קומורובסקי במתכון מסורתי להלזלך - גרונות עוף ממולאם באורז

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 15/02/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 עורות של תרנגולות או 8 עורות של גרונות תרנגולת
חוט ומחט
3 כרשות צעירות קצוצות דק-דק
2 כוסות אורז עגול
350 גרם בשר עוף טחון
חצי פלוס רבע כוס שמן זית
4 שומרים מנוקים וחתוכים לרבעים

לתערובת התבלינים

1 כף זירעוני כוסברה
1 כף גרגרי פלפל לבן שלם
1 כפית זירעוני שומר
1 כף קליפת לימון מגוררת
חצי כוס עלי שמיר קצוצים
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 חולטים את האורז העגול במשך כ-10 דקות במים רותחים (לא על האש!). 2. מערבבים את הכרשות הקצוצות דק עם בשר העוף הטחון, שמן הזית והאורז החלוט. 3. כותשים את תערובת התבלינים במכתש ובעלי ומוסיפים שלושה רבעים ממנה לתערובת האורז והעוף. מתבלים במלח ים גס. 4. ממלאים את עורות התרנגולות או את הגרונות במילוי שהכנתם, תופרים את העורות כך שייווצרו כיסים ממולאים סגורים היטב. יש להימנע מלדחוס את המילוי, כי האורז, כידוע לכם, מתנפח ועלול לקרוע את התפרים. 5. מחממים את נור האפייה לחום של 170 מעלות. 6. מצפים את ההלזלך בתערובת התבלינים שנותרה 7. בסיר רחב שיוכל אח"כ להיכנס לתנור, מטגנים את ההלזלך בשמן זית. מוסיפים את רבעי השומר. אחרי כ-5 דקות מוסיפים שלושת-רבעי כוס מים רותחים ומלח ים גס, ודוחפים לתנור החם לשעתיים-שלוש. אוכלים ונזכרים בסבתא שלנו, שתפרה הלזלך עד שנשמתה פרחה לארץ המתים