צילום׃ Ippei Naoi, Istock
שיפודי פרגית בשום ודבש
נתחי עוף משופדים על במבוק ברוטב דבש
שף זיו רשף | מסעדת מקיאטו ואוטו גריל ישראלי
| פורסם 30/07/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 ק"ג פרגית מפורק מהעצם
עגבניות שרי
פלפל אדום
משרה :
250 מ"ל דבש דבורים
כף גרגרי צ'ילי
שיני שום פרוסות דק
כף ממחית פלפל חריף
2 כפות מיץ לימון
4 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 משרים שיפודי במבוק במעט מים במשך 15 דקות. 2. חותכים את הפרגית לנתחים בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ. 3. על להבה בינונית מחממים מעט את הדבש ומוסיפים את כל חומרי המשרה תוך כדי ערבוב. משאירים על חום נמוך תוך ערבוב כ-10 דקות. 4. משרים את הנתחים במשרה למשך שעה לפחות. 5. משפדים את הפרגיות לסירוגין עם עגבניית שרי או פלפל אדום. לפני הצלייה מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס