אוכל
צילום׃ Adam Kulesza, Istock

כבד עוף

המנה האהובה על עינב בובליל

ורד בובליל | mako | פורסם 25/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו כבד
4 בצלים בינוניים
חצי כף כמון 
קורט פלפל שחור
רבע כף פפריקה חריפה
 מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים את הכבדים היטב, וצולים מעל רשת בלהבה פתוחה. אחרי שנצלו היטב מכל הכיוונים, מעבירים למסננת (כדי שהנוזלים יירדו) ובוזקים מלח גס. לאחר חצי שעה שוטפים. בינתיים פורסים את הבצלים ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה. מוסיפים את הכבדים הצלויים לסיר עם הבצל, מוסיפים תבלינים ומערבבים בכף עץ (כדי שהכבדים לא יתפרקו). אחרי כ-5 דקות מוסיפים כוס מים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך (כרבע שעה).