אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

צלי עוף ועדשים ביין אדום

מנה של איכרים צרפתים, בעלת טעם עמוק ועשיר

אבי ביטון ובני סיידא | ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן | פורסם 10/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 כוס שמן זית

5 כרעי עוף

2 בצלים אדומים, קצוצים דק

6 שיני שום, פרוסות

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

4 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים

3 עגבניות, קלופות וקצוצות

2 כוסות עדשים שחורות, מושרות 4 שעות עד לילה ומסוננות

2 כפות עלי תימין מופרדים מהגבעולים

2 עלי דפנה

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כוסות יין אדום יבש

1 כוס מרק עוף צח

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב, שיכול להכיל את כרעי העוף בנוחות, מחממים את שמן הזית. מטגנים את כרעי העוף 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת.

2 מוסיפים לסיר את כל הירקות, פרט לעגבניות, ומטגנים 10 דקות.

3 מוסיפים לסיר את העגבניות והעדשים, התימין ועלי הדפנה. מחזירים לסיר את הכרעיים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין ומרק העוף ומביאים לרתיחה.

4 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים עד שהרוטב מסמיך. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.