צילום׃ פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן
צלי עוף ועדשים ביין אדום
מנה של איכרים צרפתים, בעלת טעם עמוק ועשיר
אבי ביטון ובני סיידא | ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן
| פורסם 10/01/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1/2 כוס שמן זית
5 כרעי עוף
2 בצלים אדומים, קצוצים דק
6 שיני שום, פרוסות
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
4 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים
3 עגבניות, קלופות וקצוצות
2 כוסות עדשים שחורות, מושרות 4 שעות עד לילה ומסוננות
2 כפות עלי תימין מופרדים מהגבעולים
2 עלי דפנה
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מרק עוף צח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב, שיכול להכיל את כרעי העוף בנוחות, מחממים את שמן הזית. מטגנים את כרעי העוף 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
2 מוסיפים לסיר את כל הירקות, פרט לעגבניות, ומטגנים 10 דקות.
3 מוסיפים לסיר את העגבניות והעדשים, התימין ועלי הדפנה. מחזירים לסיר את הכרעיים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין ומרק העוף ומביאים לרתיחה.
4 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים עד שהרוטב מסמיך. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.