אוכל
צילום׃ דניאל בר און

תבשיל שעועית, עוף ברוטב וסלט פפאיה

תבשיל שעועית שחורה וחזה אווז מעושן מוגש לצד עוף ברוטב חמוץ מתוק וסלט פאפאיה וגזר. חותכים מערבבים ויאללה, למיקרו

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

התבשיל:

3 בצלצלים

3 כפות שמן זית

2 שיני שום

200 גרם אווז מעושן

פלפל צ׳ילי אדום

כף דבש

1 שעועית שחורה מקופסת שימורים

קורט כמון

קורט פלפל אנגלי

1 כפית קינמון

מלח

פלפל

העוף:

1 כוס חלב קוקוס

250 גרם חזה עוף

3 כפות סוכר

חומץ בן יין אדום

כוס מיץ תפוזים

קליפה של חצי תפוז

הסלט:

1 פפאיה

1 גזר

1 כף שמן בוטנים

50 גרם בוטנים או אגוזי קשיו

חצי כוס מיץ לימון

חצי כוס רוטב סויה

1 פלפל צ׳ילי ירוק

חופן עלי נענע קצוצה

חופן עלי כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 התבשיל: בקערה שמים את הבצלצלים הקצוצים ומעט שמן זית ומכניסים למיקרוגל ל-3 דקות. מוסיפים שום כתוש ומפעילים לעוד 3 דקות. חותכים את האווז לרצועות ומוסיפים לעוד 3 דקות, מוסיפים את צ׳ילי אדום ודבש לעוד 3 דקות, מוסיפים שעועית, כמון, פלפל אנגלי, קינמון, מלח ופלפל לעוד 3 דקות.

2 העוף: בקערה נפרדת שמים חלב קוקוס, מלח ופלפל ועוף ומכניסים למיקרוגל ל-10 דקות. חותכים את העוף כדי לוודא שהתבשל, ואם לא, חותכים  את העוף ומבשלים 3 דקות נוספות.

3 בקערה נוספת שמים סוכר, חומץ ומיץ תפוזים. מכניסים למיקרוגל ל-4 דקות ובינתיים חותכים לרצועות דקות את קליפת התפוז. מוציאים את הקערה ומערבבים כדי לוודא שהסוכר נמס. מחזירים ל-5 דקות נוספות עד שהכל מבעבע ומתקבל סירופ קרמל . טובלים את חתיכות העוף בקרמל ושמים רצועת קליפת תפוז על כל פיסה של עוף.

4 הסלט: חותכים את הפפאיה והגזר לרצועות דקות ומערבבים עם שמן בוטנים, אגוזים, מיץ לימון, רוטב סויה, פלפל צ׳ילי ירוק, נענע, כוסברה, מלח ופלפל.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים