אוכל
צילום׃ יונית נפתלי

חזה עוף ופולנטה

עוף כזה עסיסי קשה למצוא

| מסעדת פביאנה די-רוטשילד | פורסם 27/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 חזות עוף מפורקים

לפולנטה:

250 גרם קמח תירס
1 כוס חלב
3 כוסות מים
6 גבעולי תימין מפוררים למילוי + 6 גבעולי תימין מפוררים לטיגון
1 כדור מוצרלה מפורר
מלח ופלפל

למרינדה:

1/2 כוס יין לבן
6 גבעולי פטרוזליה
3 שיני שום חצויים
10 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 הכנת הפולנטה: בסיר בינוני מחממים מעט את החלב יחד עם המים, התימין, הגבינה, מלח ופלפל, לא מחכים לרתיחה וכאשר המים פושרים, מוסיפים את קמח התירס באיטיות, מערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי למנוע גושים למשך כמה דקות, ממשיכים לבשל על אש נמוכה ומערבבים בכף עץ מדי פעם. לקמח יש נטייה להידבק בתחתית, כדאי לשים לב לכך ולערבב טוב בתחתית הסיר. מבשלים למשך 40 דקות או עד שהפולנטה חלקה.2. יוצקים את הפולנטה לתבנית מלבנית ומקררים.3. הופכים את התבנית על קרש חיתוך וחותכים לקוביות בגודל 3\3 ס"מ.4. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית ומטגנים את הפולנטה יחד עם שארית התימין, מלח ופלפל עד לקבלת ציפוי זהוב ופריך.5. הכנת העוף: בשקית זיפר (שקית עם רוכסן שנסגרת היטב) מכניסים את חזה העוף יחד עם חומרי המרינדה משתדלים להוציא את האוויר מהשקית כמה שאפשר.6. מסדרים את השקיות בסיר, מכסים במים ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות, המים לא צריכים לרתוח אלא להישאר חמימים, בדרך זו העוף נשאר עסיסי מאד.7. לפני ההגשה מחממים את העוף וקוביות הפולנטה בתנור .8. מסדרים בתחתית הצלחת את קוביות הפולנטה הצרובות, מעל את חזה העוף ואפשר לסיים במעט רוטב עגבניות פשוט.