צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL
קציצות עוף אסיאתיות
קציצות קריספיות ללא טיגון
אורלי פלאי-ברונשטיין | גלובס
| פורסם 18/03/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (18 מנות):
לקציצות
600 גרם בשר עוף טחון
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
1 בצל סגול מגורר על פומפייה
2 שיני שום כתושות
שליש כוס כוסברה קצוצה (לא הכרחי)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
מלח ופלפל שחור גרוס.
לציפוי
כוס תערובת שומשום (רגיל, מלא ושחור).
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה. 2. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, ויוצרים מהתערובת 18 קציצות אובאליות ופחוסות. 3. טובלים כל קציצה בשומשום לציפוי שני הצדדים, ומניחים בתבנית. 4. אופים 25-20 דקות, עד שהשומשום זהוב (אחרי 20 דקות אפייה כדאי לפתוח קציצה אחת ולבדוק אם היא עשויה, על מנת להימנע מאפיית יתר ומייבוש הקציצות).