אוכל
צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

שוקיים ותפוחי אדמה בטריאקי ביתי

צלי עוף ותפודים עם בצלי שאלוט, שום, ג'ינג'ר וסויה - קצר וקולע, מה צריך יותר מזה?

ישראל אהרוני ונירה רוסו | תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 כפות שמן

12 שוקי עוף טריות

12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים

3 שיני שום מעוכות

1 כף ג’ינג’ר טרי, קצוץ דק

500 גרם תפוחי אדמה קטנים, לא קלופים, חצויים לאורכם

כוס רוטב סויה

כוס מירין

2 כפות סוכר חום

2 כוסות מים

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים ומשחימים בו את השוקיים מכל הכיוונים. מוציאים את השוקיים מהסיר.

2 שמים בסיר את הבצלים, השום והג’ינג’ר ומטגנים תוך ערבוב כ־3 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים (חוץ מהשוקיים) ומביאים לרתיחה.

3 מחזירים את שוקי העוף לסיר, מערבבים, מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־45 דקות.