צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור
שוקיים ותפוחי אדמה בטריאקי ביתי
צלי עוף ותפודים עם בצלי שאלוט, שום, ג'ינג'ר וסויה - קצר וקולע, מה צריך יותר מזה?
ישראל אהרוני ונירה רוסו | תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
3 כפות שמן
12 שוקי עוף טריות
12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
3 שיני שום מעוכות
1 כף ג’ינג’ר טרי, קצוץ דק
500 גרם תפוחי אדמה קטנים, לא קלופים, חצויים לאורכם
כוס רוטב סויה
כוס מירין
2 כפות סוכר חום
2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים ומשחימים בו את השוקיים מכל הכיוונים. מוציאים את השוקיים מהסיר.
2 שמים בסיר את הבצלים, השום והג’ינג’ר ומטגנים תוך ערבוב כ־3 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים (חוץ מהשוקיים) ומביאים לרתיחה.
3 מחזירים את שוקי העוף לסיר, מערבבים, מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־45 דקות.