אוכל
צילום׃ חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

עוף בעשר דקות

המתכון הזה לעוף בתנור עם תפודים ובצלים הוא כל מה שאתם צריכים לארוחה טעימה, צבעונית ומשביעה. את המשרה מכינים ברגע, את המרכיבים זורקים לתבנית, ואת שאר העבודה התנור כבר יעשה. לכם נשאר רק ללקק את האצבעות

חגית ביליה | לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן | פורסם 06/11/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למשרה:

4 שיני שום, כתושות

1 כפית גדושה פפריקה

חצי כפית כמון

חצי כפית פלפל שחור

1 כפית גדושה מלח

1 כפית סוכר חום

3 כפות רסק עגבניות

חצי כוס שמן זית

לסיר:

5 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות בגודל 3-4 ס"מ

5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות בגודל 3-4 ס"מ

3 כרעיים מחולקות

3 פולקע

8-10 עגבניות שרי שלמות

אופן ההכנה:

1 נכין את המשרה: נערבב את כל חומרי המשרה בקערה גדולה.

2 נוסיף את חומרי הסיר: נכניס אל קערת המשרה את קוביות הבצלים, תפוחי האדמה ונתחי העוף ונעסה אותם טוב-טוב-טוב עם הידיים. אם יש זמן נשרה לחצי שעה.

3 נחמם תנור ל-180 מעלות.

4 נעביר את כל היופי הזה לתבנית תנור עמוקה או סיר רחב מתאים לתנור ונסדר את נתחי העוף כך שישבו מעל לשכבת תפוחי האדמה. נפזר בחינניות כמה עגבניות שרי שלמות.

>> עוד מתכונים מהספר של לייזה פאנלים

5 נוסיף מים בגובה תפוחי האדמה כך שהעוף יישאר מעל גובה המים.

6 נסגור במכסה מתאים או בנייר כסף.

7 נאפה שעה, נסיר את הכיסוי ונאפה עוד כ-30 דקות ב-220 מעלות להשחמה יפה.

** המתכון פורסם לראשונה במרץ 2018