אוכל
צילום׃ getty images

חזה עוף סטה על מצע עדשים ושמן שומשום

חזה עוף רומנטי של השף ברק חורש

ברק חורש | יופי של יום 1 | פורסם 27/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

120 גרם חזה עוף, פרוס לפרוסות דקות מאוד
כוס עדשים ירוקים, מבושלים במים ומסוננים
7 טיפות שמן שומשום
שן שום, פרוסה לפרוסות דקות
מעט: מלח, פלפל שחור גרוס, כמון

למשרה

כף שמן זית
שתי כפות שמן קנולה
כף רוטב סויה
כף וחצי סירופ מייפל
כפית וחצי פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית חומץ תפוחים

אופן ההכנה:

1 להכנת המשרה: מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המשרה ומניחים את פרוסות העוף בתוכה. מערבבים (בעזרת הידיים) ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה. 2. להכנת המנה: מחממים מחבת פסים (של הסטייקים) לחום גבוה מאוד מניחים את פרוסות העוף עם המשרה במחבת (לפי סדר ולא בבת אחת) צורבים את העוף כדקה וחצי מכל צד ומוציאים. 3. במקביל – מערבבים בקערה את העדשים עם התבלינים, שום ושמן שומשום מעבירים את העדשים לצלחות ומניחים (על העדשים) את פרוסות העוף הצרובות.