עוף צלוי עם שומר, תפוזים וזיתים
עוף עם שומר בניחוח תפוזים משכר
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
2 עופות מחולקים לארבעה חלקים
4 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רוזמרין קצוץ
2 בצלים אדומים חתוכים לפלחים
4 פקעות שומר חתוכות לשישיות
חצי כוס זיתים שחורים קצוצים דק
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כף קליפת תפוז מגורדת
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט
חצי כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה:
1 מערבבים את השום, רוזמרין, זיתים, פלפל שחור ושמן זית בקערה.
2 מניחים את השומר ובצל בתבנית ומושחים אותם במעט מתערובת הזיתים.
3 מושחים היטב את העופות בתערובת ומניחים בתבנית צלייה על השומרים.
4 יוצקים לתבנית את מיץ וגרידת התפוזים והיין.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות וצולים במשך 45 דקות.