אוכל

עוף בקארי בנוסח הודי

נתחי עוף מוקפצים עם ירקות, צימוקים ופלפל שאטה ברוטב קארי ועיטור בוטנים

אוטיליה קוריאן | עושים שכונה | פורסם 19/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו פילה עוף
1 בצל
1 גבעול סלרי
1 גזר
1 תפוח "גרנד סמיט" (ירוק חמוץ)
חצי חבילת כוסברה
חופן צימוקים לבנים
בוטנים קלופים קלויים וקצוצים
1 קופסא של מי קוקוס
קמצוץ פלפל שאטה
כף קארי
3 גרעיני הל
קמצוץ קינמון
קמצוץ מלח
שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 חותכים את פילה העוף לניתחונים.

2 מקפיצים את הניתחונים על מחבת עם שמן קנולה עד לסגירתו של העוף (עד שהעוף הופך ללבן).

3 חותכים את הירקות ואת התפוח לריבועים קטנים.

4 מרתיחים שמן בווק, את כל הבישול עושים על אש בינונית. (מומלץ להשתמש בכף עץ).

5 מוסיפים את הבצל ומחכים שצבעו יהפוך לזהוב.

6 מוסיפים את סלרי, גזר, חופן צימוקים, פלפל שאטה, מי קוקוס, כף קארי ומעט מלח.

7 יש לחכות שהרוטב יצטמצם.

8 מוסיפים את העוף ומערבבים.

9 לפני ההגשה מפזרים על המנה את הכוסברה הקצוצה ואת הבוטנים.

10 מומלץ להגיש את התבשיל על אורז לבן.