עוף בקארי בנוסח הודי
נתחי עוף מוקפצים עם ירקות, צימוקים ופלפל שאטה ברוטב קארי ועיטור בוטנים
אוטיליה קוריאן | עושים שכונה
| פורסם 19/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו פילה עוף
1 בצל
1 גבעול סלרי
1 גזר
1 תפוח "גרנד סמיט" (ירוק חמוץ)
חצי חבילת כוסברה
חופן צימוקים לבנים
בוטנים קלופים קלויים וקצוצים
1 קופסא של מי קוקוס
קמצוץ פלפל שאטה
כף קארי
3 גרעיני הל
קמצוץ קינמון
קמצוץ מלח
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 חותכים את פילה העוף לניתחונים.
2 מקפיצים את הניתחונים על מחבת עם שמן קנולה עד לסגירתו של העוף (עד שהעוף הופך ללבן).
3 חותכים את הירקות ואת התפוח לריבועים קטנים.
4 מרתיחים שמן בווק, את כל הבישול עושים על אש בינונית. (מומלץ להשתמש בכף עץ).
5 מוסיפים את הבצל ומחכים שצבעו יהפוך לזהוב.
6 מוסיפים את סלרי, גזר, חופן צימוקים, פלפל שאטה, מי קוקוס, כף קארי ומעט מלח.
7 יש לחכות שהרוטב יצטמצם.
8 מוסיפים את העוף ומערבבים.
9 לפני ההגשה מפזרים על המנה את הכוסברה הקצוצה ואת הבוטנים.
10 מומלץ להגיש את התבשיל על אורז לבן.