אוכל
צילום׃ קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם

שוקיים עם עגבניות וגמבה בבירה

השילוב המפתיע והטעים ביותר שיש - שוקי עוף המתבשלות בבירה עם עגבניות, בצלים וגמבות

לאה גלובוס | קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

10-12 שוקיים של עוף
2 גמבות פרוסות לעיגולים
2-3 עגבניות פרוסות
2 בצלים פרוסים לעיגולים
1 בקבוק בירה לבנה
1 לימון פרוס לפרוסות
1 כף אבקת שומר
2 כפות פפריקה
כ-1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:

1 מניחים את השוקיים בתבנית משומנת.

2 מפזרים את התבלינים ואת שמן הזית ומורחים את השוקיים היטב.

3 מניחים את פרוסות הירקות מעל לעוף.

4 יוצקים את הבירה.

5 מעל פרוסות הירקות מניחים את פרוסות הלימון ומכסים בנייר כסף.

6 מכניסים לתנור בחום בינוני ואופים כשעה וחצי.

7 מסירים את נייר הכסף, טועמים, מתבלים אם יש צורך ואופים עוד כ-20 דקות.