צילום׃ קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
שוקיים עם עגבניות וגמבה בבירה
השילוב המפתיע והטעים ביותר שיש - שוקי עוף המתבשלות בבירה עם עגבניות, בצלים וגמבות
לאה גלובוס | קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
10-12 שוקיים של עוף
2 גמבות פרוסות לעיגולים
2-3 עגבניות פרוסות
2 בצלים פרוסים לעיגולים
1 בקבוק בירה לבנה
1 לימון פרוס לפרוסות
1 כף אבקת שומר
2 כפות פפריקה
כ-1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1 מניחים את השוקיים בתבנית משומנת.
2 מפזרים את התבלינים ואת שמן הזית ומורחים את השוקיים היטב.
3 מניחים את פרוסות הירקות מעל לעוף.
4 יוצקים את הבירה.
5 מעל פרוסות הירקות מניחים את פרוסות הלימון ומכסים בנייר כסף.
6 מכניסים לתנור בחום בינוני ואופים כשעה וחצי.
7 מסירים את נייר הכסף, טועמים, מתבלים אם יש צורך ואופים עוד כ-20 דקות.