אוכל
צילום׃ מסעדת גספאצ'יו

טאג'ין תרנגולת בפריקי

החיטה הקלויה עושה קאמבק והפעם כתוספת לעוף עם צימוקים ופיסטוקים

ארז קומורובסקי | גלובס | פורסם 27/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 תרנגולת עסיסית
3 כפות פריקי גרוס בינוני גס
2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני/דק
חצי עד שלושת רבעי ליטר מרק עוף ביתי עשיר חם
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס פיסטוקים
חצי כוס צימוקים בהירים קטנים
1 כף ועוד חצי כף שטוחה בהרט לבנוני
חצי כוס שמן זית סורי
פלפל שחור גרוס טרי ומלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הפריקי ומשרים במים רותחים כ-10 דקות בקערה קטנה. 

2 מורחים את התרנגולת בשמן זית ומתבלים בחצי מכמות הבהרט. מניחים את התרנגולת בטאג'ין פתוח, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-230 מעלות. אופים כ-15 דקות או עד שהתרנגולת מקבלת מעט צבע ו"נסגרת". מוציאים מהתנור. 

3 מערבבים את הפריקי ה"פתוח" עם הפטרוזיליה הקצוצה, הפיסטוקים, הצימוקים, ו-1 כף שטוחה בהרט לבנוני. מתבלים במלח ובפלפל. 

4 ממלאים את התרנגולת במילוי ומפזרים סביבה את כל הפריקי שנותר. שופכים לתוך הטאג'ין את מרק העוף החם, אופים מכוסה כשעה וחצי ב-180 מעלות ומגישים.