טאג'ין תרנגולת בפריקי
החיטה הקלויה עושה קאמבק והפעם כתוספת לעוף עם צימוקים ופיסטוקים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 תרנגולת עסיסית
3 כפות פריקי גרוס בינוני גס
2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני/דק
חצי עד שלושת רבעי ליטר מרק עוף ביתי עשיר חם
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס פיסטוקים
חצי כוס צימוקים בהירים קטנים
1 כף ועוד חצי כף שטוחה בהרט לבנוני
חצי כוס שמן זית סורי
פלפל שחור גרוס טרי ומלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הפריקי ומשרים במים רותחים כ-10 דקות בקערה קטנה.
2 מורחים את התרנגולת בשמן זית ומתבלים בחצי מכמות הבהרט. מניחים את התרנגולת בטאג'ין פתוח, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-230 מעלות. אופים כ-15 דקות או עד שהתרנגולת מקבלת מעט צבע ו"נסגרת". מוציאים מהתנור.
3 מערבבים את הפריקי ה"פתוח" עם הפטרוזיליה הקצוצה, הפיסטוקים, הצימוקים, ו-1 כף שטוחה בהרט לבנוני. מתבלים במלח ובפלפל.
4 ממלאים את התרנגולת במילוי ומפזרים סביבה את כל הפריקי שנותר. שופכים לתוך הטאג'ין את מרק העוף החם, אופים מכוסה כשעה וחצי ב-180 מעלות ומגישים.