אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פסטייה עם פרגית

שכבות עלי סיגר במילוי פרגית וקינמון בציפוי של סירופ סוכר. מעדן מרוקאי משודרג

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 25/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 בצלים, קצוצים

שמן זית

2 חתיכות פרגית, חתוכות קטן מאוד

קורט קינמון

כף סוכר חום

אגוז מוסקט

מעט מלח

כפית פלפל שחור גרוס

צרור פטרוזיליה, קצוצה

כף שקדים טחונים

2 ביצים קשות, קצוצות קטן מאוד

20 עלי סיגר

לזרייה:

אבקת סוכר וקינמון

אופן ההכנה:

1 המילוי: מטגנים את הבצל עד השחמה. מוסיפים את הפרגית, וכשהיא מקבלת גוון זהוב מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה והשקדים הטחונים. לבסוף מוסיפים את הביצים הקשות.

2 מכינים את הפסטייה: משמנים מחבת מעט עמוקה בשמן זית ומרפדים אותה מסביב בעלי סיגר. מניחים את המילוי בפנים ומניחים עוד עלה סיגר מלמעלה, כך שיסגור את המילוי.

3 מטגנים היטב, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מכניסים לתנור על נייר אפיה לכ-20 דקות. הפסטייה מוכנה כשהיא מקבלת צבע זהוב עד חום. זורים אבקת סוכר וקינמון.

4 מגישים עם סירופ סוכר (מים וסוכר ביחס של 1:1, שבושלו כמה דקות יחד).

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים