אוכל
צילום׃ anopdesignstock, GettyImages IL

תרנגולת פרפר

תרנגולת מושרית בממרח זיתים ותבלינים

ארז קומרובסקי | null | פורסם 28/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 תרנגולת שמנה ודשנה
2 כפות גרידת לימון
1/2 כוס שמן זית עדין
מספר ענפי תימין טרי
1-2 פלפל אדום חריף קצוץ דק דק
3/4 כוס זיתי קלאמטה מגולענים

אופן ההכנה:

1 טוחנים יחד במעבד מזון את הזיתים עם שמן הזית, הפלפלים האדומים החריפים, גרידת הלימון ועלי התימין שהורדתם מהענפים. 2. עושים חתך בחזה התרנגולת כך שהתרנגולת תיפתח לגמרי. משטחים אותה לפרפר ומשרים בממרח הזיתים שהכנתם. משהים במקרר כ3-4 שעות. 3. צולים על גריל פחמים לא חם מידי ולא קרוב מידי לגחלים 10-15 דקות על כל צד.