צילום׃ anopdesignstock, GettyImages IL
תרנגולת פרפר
תרנגולת מושרית בממרח זיתים ותבלינים
ארז קומרובסקי | null
| פורסם 28/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 תרנגולת שמנה ודשנה
2 כפות גרידת לימון
1/2 כוס שמן זית עדין
מספר ענפי תימין טרי
1-2 פלפל אדום חריף קצוץ דק דק
3/4 כוס זיתי קלאמטה מגולענים
אופן ההכנה:
1 טוחנים יחד במעבד מזון את הזיתים עם שמן הזית, הפלפלים האדומים החריפים, גרידת הלימון ועלי התימין שהורדתם מהענפים. 2. עושים חתך בחזה התרנגולת כך שהתרנגולת תיפתח לגמרי. משטחים אותה לפרפר ומשרים בממרח הזיתים שהכנתם. משהים במקרר כ3-4 שעות. 3. צולים על גריל פחמים לא חם מידי ולא קרוב מידי לגחלים 10-15 דקות על כל צד.