אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פרגיות ממולאות בשר וירקות

המנה שהכין אבי לוי לגמר "מאסטר שף" - בגרסה יותר פשוטה ואפילו יותר טעימה. רוצים לאכול טוב בשבת? תנו לאבי לסדר אתכם עם הפרגיות האלה

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 13/10/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את המנה הזו הכנתי בגמר, אבל בזמן שעבר מאז המשכתי וערכתי בה עוד ועוד ניסיונות, עד שהבאתי אותה לדרגת שלמות. לפניכם הגרסה האחרונה והטובה ביותר, עם שילוב של גזר, בשר ועוד דברים מעניינים. שווה לנסות.

מרכיבים (4 מנות):

4 פרגיות מרודדות לעובי 2 ס"מ בערך

100 גרם בשר טחון

1 גזר מגורד

1 בצל ירוק קצוץ דק

1 גבעול סלרי קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

1 עגבנייה מגורדת

1 כף רסק עגבניות

2 כפות סוכר חום

מלח שחור

1 כפית כמון

לרוטב:

3 בצלים חתוכים לפרוסות

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית קארי

5 עגבניות מגורדות

מעט מאוד הל

מעט מאוד ג'ינג'ר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן על אש קטנה, עד שהוא מקבל גוון אדמדם.

2 מוסיפים את הפלפל הגרוס והקארי ואז את העגבניות המגורדות.

3 מוסיפים את ההל והג'ינג'ר ומבשלים כשעה.

4 בינתיים מכינים את הפרגיות: מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים. ממלאים את הפרגיות וקושרים בחוט. מטגנים את הפרגיות הממולאות מכל הצדדים, כדי לסגור אותן.

5 מכניסים את הפרגיות הממולאות לרוטב ומבשלים בסיר מכוסה עוד כשעה על אש בינונית. מדי פעם יוצקים בעזרת כף מעט רוטב על הפרגיות.