אוכל
צילום׃ none

רול פרגית ממולא תרד ומחית כמהין, מוגש עם מיונז אבוקדו ואורז זעפרן

גלילות עלי תרד במילוי נתחי פרגית ותערובת עוף ופטריות כמהין. הגלילות מצופות בשקדים פריכים ומטוגנות

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 נתחי פרגית עוף ללא העצם (סטייק פרגית)

2 בצלים

2 כוסות אורז בסמטי

2 עלי דפנה

2 יחידות פלפל אנגלי

12 חוטי זעפרן

50 גרם עלי תרד טריים

200 גרם עוף טחון

כף מחית פטריות כמהין

2 ביצים

6 כפות שקדים פרוסים

2 אבוקדו

4 כפות מיונז מאיכות מעולה

מיץ לימון לפי הטעם

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה:

1 הכנת האורז: קוצצים את הבצלים דק דק. מחממים בסיר 8 כפות שמן זית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא מעט שקוף. מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה, פלפל אנגלי וחוטי הזעפרן. מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות מבלי לפתוח או לערבב. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה בצד ל-10 דקות לפחות.

2 הכנת הרול: ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, ממליחים וחולטים את התרד מספר שניות. שולים מהמים את העלים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מניחים את הפרגיות בין 2 ניירות אפייה ומשטחים אותן מעט בעזרת פטיש שניצלים. בקערה, מערבבים את העוף הטחון עם מחית הפטריות ומתבלים במלח.

3 פורסים את נתחי הפרגית, ממליחים ומפלפלים אותן. מניחים על גבי הנתחים עלי תרד חלוטים שיכסו את בשר הפרגית לכדי 2/3. בשליש הנתח הנותר מניחים כף ממלית העוף והפטריות. מגלגלים את הרול וסוגרים אותו בעזרת קיסמים.

4 מכינים צלחת עמוקה וטורפים בתוכה את הביצים. מכינים צלחת שטוחה ומפזרים על גביה את השקדים הפרוסים. טובלים בזהירות כל רול בביצה ולאחר מכן בשקדים פרוסים.

5 מחממים מחבת רחבה עם 10 כפות שמן זית וכשהוא חם מטגנים את הרולים, עד שהם מזהיבים מבחוץ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות בערך.

6 הכנת מיונז אבוקדו: קולפים ומגלענים את האבוקדו. מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה. מוסיפים מיונז ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.

7 הגשת המנה: חותכים את קצות הרולים (על מנת שיהיה אפשר להעמידם בצורה ישרה), וחוצים אותם בצורה אלכסונית. ממלאים קערה בגודל הרצוי באורז. את הקערה המלאה מכסים בצלחת ההגשה של המנה במיקום בו רוצים את האורז. הופכים ומסירים את הקערה בזהירות לקבלת גבעת אורז. מפזרים את המיונז בעזרת כף בצורה אסתטית. מניחים 4 יחידות חצויות של רול. מגישים מיד.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!