שניצל בתנור
המתכון שיחסוך לכם גם טיגון, גם כלים (הכל כאן קורה בקערה אחת!), גם ניחוח שמן וגם קלוריות. מה הוא לא יחסוך לכם? את ההנאה העצומה משניצלים טריים. אלה כל הסודות, רק שימו לב: את השניצלים האלה חשוב לאכול מיד
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
אין מי שלא אוהב לאכול שניצל, אבל יש הרבה אנשים שלא אוהבים לטגן אותם. כי זה דורש כמה קערות, זמן של טיגון ותשומת לב, עושה ריח בכל הבית, וטיגון זה הרי לא הדבר הכי בריא שיש. הגרסה האפויה שלפניכם יוצאת טעימה מאוד, בעיקר אם אוכלים את השניצלים מיד בצאתם מהתנור. אז לא, זה לא כמו שניצל שיצא כרגע מהשמן, אבל זה אחלה אחלה שניצל.
הכי חשוב: שהציפוי יהיה זהוב ופריך והפנים יהיה עשוי אבל לא יבש. ואם אפשר, שלא תישאר ערימת כלים.
חזה עוף: פרוס אבל לא דק מדי. שיהיה בשר בביס.
הכל בכלי אחד: קערה גדולה שבה ה-כל קורה. גם רטובים וגם יבשים. זה נוגד את כל חוקי הטבע, אבל זה עובד.
קימוח: מפזרים קמח על נתחי העוף בשכבה דקיקה ממש. הכי נוח לפדר בעזרת מסננת.
בלילה: ביצה גדולה טרופה עם סויה תעשה את העבודה. אפשר להוסיף גם חרדל, שום ודבש, ויש כאלה שפשוט מוסיפים טריאקי.
השריה מקדימה: אפשר, אבל לא חובה! אם רוצים את העוף רך במיוחד אפשר להשרות אותו מבעוד מועד ברוטב סויה או בבריין (מי מלח).
ציפוי: עבה והדוק של פירורי לחם. אפשר פנקו יפניים, שהם עבים ופריכים. אפשר לתבל ולהעשיר אותם בכל מיני תבלינים, כמו פפריקה, שומשום, עשבי תיבול ואבקת שום.
חום: גבוה ויבש. כלומר 220 מעלות על טורבו. אם יש לכם אייר פרייר – מומלץ!
חשוב! אם לא הופכים את השניצלים במהלך האפייה צריך להוציא אותם מהתנור ומיד להפוך, כי החלק התחתון יוצא קצת רטוב ולא קראנצ׳י. אני מניחה על רשת כדי שהחום לא יהרוס את הפריכות.
מגישים מיד! לא מומלץ להכין מראש.
מרכיבים (4 מנות):
1 קילו חזה עוף פרוס או פילה עוף
2-3 כפות קמח
1 ביצה
2 כפות רוטב סויה
כוס וחצי פירורי לחם עבים (אפשר לתבל בפפריקה ולתגבר בשומשום)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות, על טורבו.
2 מניחים את נתחי העוף בתפזורת בקערה. מפדרים אותם בקמח בעזרת מסננת דקה, ועורמים בצד הקערה.
3 באותה קערה טורפים ביצה עם רוטב סויה לתערובת אחידה ומגלגלים בתוכה את נתחי העוף.
4 מוסיפים את פירורי הלחם ומהדקים היטב מכל הצדדים לציפוי עבה ואחיד.
5 מסדרים את השניצלים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 12 דקות (אפשר לרסס בספריי שמן את נייר האפייה ושוב את השניצלים מלמעלה, לא חובה). הופכים ואופים עוד 5 דקות (או שפשוט ממשיכים לאפות וזוכרים להפוך כל נתח מיד כשהוא יוצא מהתנור).
6 מגישים מיד.
לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא
בתיאבון!