אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מיני-דונאטס בננה ושוקולד צ'יפס

במקום דונאטס אמיתיים, עם שמרים וטיגונים, אפשר להכין עם הילדים את עוגת הבננה והשוקולד הזו - עוגה בחושה לכל דבר, שנאפית בתבנית דונאטס והופכת בשנייה ראויה להדלקת נר

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 21/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אפילו אני, שבכל השנה נמנעת עד כמה שאפשר מטיגון, מרשה לעצמי קצת קצת טיגונים בחנוכה. בימים הראשונים אנחנו עוד מטגנים לביבות וסופגניות אשל טעימות להדלקת הנרות, אבל בבית פך השמן לא מחזיק 8 ימים, ומהר מאוד המצפון דורש לעבור שוב לאפייה, ואנחנו מכניסים את הבלילות לתנור במקום לשמן.

 

תבנית דונאטס אחת - וכל ערב יהיו לנו דונאטס בטעם אחר על שולחן החג. לפעמים אגיש אותם עם צלוחית של שוקולד מומס וסוכריות צבעוניות וכל אחד יקשט לעצמו, ולפעמים פשוט נבזוק אבקת סוכר מלמעלה.

מרכיבים :

ל-20 יחידות קטנטנות:

1 בננה מעוכה

3 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

1 ביצה

100 גרם (חצי כוס) יוגורט

25 גרם חמאה מומסת

כוס קמח תופח

חצי כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים היטב בקערה בננה, סוכר, סוכר וניל, מלח, ביצה ויוגורט.

3 מוסיפים חמאה מומסת.

4 מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שנטמע.

5 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קצרות.

6 משמנים תבנית דונאטס ומחלקים את הבלילה בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות.

7 מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו כרובית בציפוי טעים

>> עוד מתכונים לחנוכה