עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל
מכירים את הטקס הזה של שבת בבוקר, עם הקפה הנינוח והעיתון? אז זאת העוגה שאתם רוצים שתלווה את הטקס הזה: בחושה עסיסית וטובה, שמוכיחה שוב שאין על השילוב של תפוחים וקינמון
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
תפוחים וקינמון הם שילוב משמיים, והעוגה הבאה היא ההוכחה הניצחת לזה. עוגת קינמון עסיסית מנוקדת בתפוחים רכים, ומעל הכל קראמבל שקדים קראנצ'י – זה הדבר שאתם רוצים ליד הקפה בבוקר שבת, עם העיתון. לא מתחברים לתפוחים? אפשר להחליף אותם באגסים או אפרסקים.
מרכיבים :
לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים L
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
5 תפוחים מזן גראני סמית, קלופים
אבקת סוכר לקישוט
לקראמבל:
50 גרם (5 כפות) קמח
25 גרם (1/4 כוס) שקדים קצוצים
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר חום דמררה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח, וניל וקינמון לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
4 חותכים את התפוחים לקוביות בינוניות ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהם מתפזרים בה בצורה שווה.
5 יוצקים את התערובת לתוך התבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון.
6 מכינים את הקראמבל: בקערה בינונית שמים קמח, שקדים, קוביות חמאה וסוכר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
7 מפזרים את פירורי הבצק על העוגה ואופים 40-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
8 מצננים לחלוטין ומגישים עם מעט אבקת סוכר.
לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו תמונה של העוגה שלכם לכאן, ותוכלו לזכות במיקסר חדש!
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו עוגות אישיות עם קינמון ואגוזים
>> הנה 5 דברים שאתם חייבים לטעום בקונדיטוריה של פושון שנפתחה היום