צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגת ריבת חלב בחושה
יש לכם 10 דקות פנויות? מדוע לא תשקיעו אותן באתם העתידיים, של עוד שעה? 10 דקות עכשיו - עוגת ריבת חלב מושלמת לקפה אחר כך
חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל
| פורסם 12/11/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 24*24 ס"מ:
4 ביצים (גודל L)
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
1 כוס (200 גרם) שמן קנולה
1 גביע יוגורט 3%
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ריבת חלב
2 כוסות ורבע (315 גרם) קמח תופח
לקישוט:
2 כפות ריבת חלב
2–3 כפות קוקוס לבן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
2 מכינים את הבלילה: טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר, השמן, היוגורט, הווניל וריבת החלב עד לקבלת בלילה אחידה.
3 מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת - לא יותר מדי, כדי שהעוגה תישאר רכה ואוורירית.
4 אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מומלץ לבדוק כבר אחרי 30 דקות.
5 מורחים על העוגה בעודה חמה ריבת חלב ומפזרים קוקוס.


** אם משיגים ריבת חלב פרווה (יש דבר כזה) - העוגה תהיה פרווה.




