אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגת ריבת חלב בחושה

יש לכם 10 דקות פנויות? מדוע לא תשקיעו אותן באתם העתידיים, של עוד שעה? 10 דקות עכשיו - עוגת ריבת חלב מושלמת לקפה אחר כך

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 12/11/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לתבנית 24*24 ס"מ:

4 ביצים (גודל L)

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

1 כוס (200 גרם) שמן קנולה

1 גביע יוגורט 3%

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ריבת חלב

2 כוסות ורבע (315 גרם) קמח תופח 

לקישוט:

2 כפות ריבת חלב

2–3 כפות קוקוס לבן 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.

2 מכינים את הבלילה: טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר, השמן, היוגורט, הווניל וריבת החלב עד לקבלת בלילה אחידה.

3 מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת - לא יותר מדי, כדי שהעוגה תישאר רכה ואוורירית.

4 אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מומלץ לבדוק כבר אחרי 30 דקות.

5 מורחים על העוגה בעודה חמה ריבת חלב ומפזרים קוקוס.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגת ריבת חלב וקוקוס. קלה קלה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת ריבת חלב וקוקוס. קלה קלה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגת ריבת חלב וקוקוס. מי שם מים? (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
מי שם מים?|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** אם משיגים ריבת חלב פרווה (יש דבר כזה) - העוגה תהיה פרווה.