עוגת לימון וקראמבל שקדים
הנסיכה שלנו לסוף השבוע הקרוב היא בכלל עוגה בחושה - שבזכות מעטה הקראמבל מקבלת בקלילות מראה של מיליון דולר. והטעם? לימוני חורפי וחמצמץ, כמו שאנחנו אוהבים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
3 ביצים גודל L
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
כוס שמן קנולה
4 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון גדול
כפית תמצית וניל
1 מכל שמנת חמוצה 27%
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
לקראמבל שקדים:
65 גרם (שליש כוס) סוכר
105 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
60 גרם חמאה רכה, בקוביות
רבע כוס גפרורי שקדים או שקדים קלופים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
3 מוסיפים את השמן לאט ובזרם חלש תוך כדי הקצפה.
4 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים.
5 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
7 בינתיים מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ומפוררים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
8 מוסיפים את גפרורי השקדים ומערבבים היטב.
9 אחרי 10 דקות של אפייה פותחים את התנור ומפזרים על העוגה את הפירורים (ככה הם לא ישקעו).
10 אופים עוד 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.