עוגת שבת נוטפת מייפל
עוגת מיץ פרווה ניטרלית ופשוטה להכנה (רק ערבוב מהיר של 6 רכיבים), עם ציפוי של אגוזים בקינמון, והשוס - נהרות של סירופ מייפל אחרי האפייה, שהופכים אותה לעסיסית ונוטפת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגלייש קייק:
3 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
לקישוט (לפני אפייה):
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך שבורים
לציפוי (אחרי האפייה):
חצי כוס (160 גרם) סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.
2 טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים בעזרת מטרפה (לא מקציפים).
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שאין גושים והתערובת חלקה.
4 יוצקים את הבלילה לתבניות.
5 לקישוט (לפני האפייה): בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון עם אגוזים ומפזרים על העוגות.
6 אופים כ-45 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא יבש עם פירורים לחים.
7 לציפוי (אחרי האפייה): מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן מיד סירופ מייפל. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
המתכון מתוך סדרת "שוגר מאמא" של קרין קורן בהוצאת פודי.