עוגת שיש קפה-קקאו
משהו במראה ובשם עוגת שיש, גורם לנו תמיד להרגיש הכי בבית בעולם. כן, כנראה שאין אחד שיסרב לעוגה הרכה והעסיסית הזו, שמגיעה עם טעם נפלא של קקאו וניחוחות קפה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
100 גרם חמאה רכה
1 ורבע ( 250 גרם) כוסות סוכר לבן
4 ביצים
קופסת שמנת מתוקה להקצפה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות נס קפה מעורבבות עם כפית מים רותחים
3 כפיות גדושות קקאו
אבקת סוכר
לשימון התבנית:
כף חמאה רכה
2 כפות סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר.
3 מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב.
5 מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח.
6 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
7 מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה.
8 שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות.
9 מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
10 מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר.
* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.
*לבלוג של קרן - נשואה למאפייה