אוכל
צילום׃ מירי צדוק, עוגה לשבת

עוגת תמרים ופקאנים

אחת העוגות המנצחות של מירי צדוק מבלוג עוגה לשבת: משתמשים בפחות סוכר כי התמרים מספקים כל מה שצריך, המרקם רך ועסיסי ומעל הכל פקאנים פריכים. עוגה מושלמת לט"ו בשבט, לשבת ולחיים באופן כללי

מירי צדוק | עוגה לשבת | פורסם 13/02/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קפיצית 26 ס"מ:

350 גרם תמרים (מג'הול)

2 כוסות מים רותחים

כפית סודה לשתייה

4 ביצים

חצי כוס סוכר קנים

300 גרם קמח תופח (שתי כוסות ושתי כפות)

חצי כוס שמן

כוס אגוזי פקאן קצוצים

2 כפות סירופ מייפל או אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מגלענים את התמרים, מעבירים לקערה ושופכים עליהם 2 כוסות מים רותחים. מוסיפים כפית שטוחה סודה לשתייה ומשרים במשך 5 דקות לריכוך התמרים.

3 מעבירים את התמרים עם המים למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים תחילה לאט ואז מגבירים את המהירות עד לקבלת עיסה חלקה. מעבירים את העיסה לקערה אחרת.

4 באותה קערת מיקסר (בלי לשטוף) מוסיפים 4 ביצים וחצי כוס סוכר קנים, ומקציפים במשך 3 דקות עד לקבלת קצף לבן ותפוח.

עוגת תמרים ופקאנים לט
עוגת תמרים ופקאנים לט"ו בשבט|צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת

5 מאטים את פעולת המיקסר ומוספים חצי כוס שמן בזילוף איטי. מוסיפים את תערובת התמרים ולבסוף מנפים לבפנים את הקמח.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ מכוסה בנייר אפייה.

7 מפזרים פקאנים שבורים בצורה אחידה.

8 מכניסים לתנור למשך 55-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

9 מוציאים את העוגה מהתנור וכשהיא חמה מברישים מעליה סירופ מייפל.

המתכון המקורי ועוד מתכונים מעולים באינסטגרם עוגה לשבת

או באתר

בתיאבון!