אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

עוגת שזיפים קלה ומעולה

במשך רוב חודשי השנה עוגות שזיפים (טריים) הן בגדר חלום רחוק. אז הנה, זה בדיוק הזמן לממש את הקרייב - והמתכון הזה של רותם ליברזון הוא המתכון לעשות את זה איתו. לא להילחץ מהתבנית, אפשר גם אינגליש קייק

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 02/09/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קוגלוף 22 ס"מ או אינגליש קייק לא חד"פ:

4 ביצים

חצי כוס סוכר

גביע יוגורט

קליפה מגוררת מלימון אחד

150 גרם חמאה רכה

כוס וחצי קמח תופח (או רגיל עם כפית וחצי אבקת אפייה)

5 שזיפים בשלים, חצויים ומגולענים

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

2 מוסיפים את היוגורט, קליפת הלימון והחמאה וממשיכים לטרוף עוד 2 דקות.

3 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בבלילה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

5 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב. מסדרים למעלה את חצאי השזיפים.

6 אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה שחומה ויבשה מבפנים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

עוגת שזיפים של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
עוגת שזיפים של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בחצי כוס שמן זית ואת היוגורט במיץ תפוזים או כל יוגורט טבעוני.