צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור
עוגת קפה
עוגה בחושה, קלה להכנה ומופלאה בטעמה - בואו לגלות את המרכיב הסודי שלה
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 28/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
2 כוסות וחצי קמח תופח
חצי כוס קפה הכי חזק שאפשר (או אספרסו מרוכז או בוץ חזק-חזק)
250 גרם חמאה
4 כפות רום
כוס וחצי סוכר חום
חצי כפית הל טחון
חצי כוס צנוברים
4 ביצים
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 משמנים שתי תבניות אינגליש קייק בחמאה מומסת ומקמחים קלות.
3 מערבבים ביצים עם הסוכר וההל ומקציפים שתיים-שלוש דקות.
4 מוסיפים שמנת מתוקה וחמאה, וגם קפה ורום. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את הקמח והצנוברים. ממשיכים בערבול כחצי דקה נוספת.
6 יוצקים לתוך התבניות המשומנות, ואופים כ-45-50 דקות בתנור החם, או עד שסכין או קיסם שמוחדרים לעוגה יוצאים יבשים.
7 מגישים עם קצפת מתקתקה ונהנים.