אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת קפה

עוגה בחושה, קלה להכנה ומופלאה בטעמה - בואו לגלות את המרכיב הסודי שלה

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

2 כוסות וחצי קמח תופח
חצי כוס קפה הכי חזק שאפשר (או אספרסו מרוכז או בוץ חזק-חזק)
250 גרם חמאה
4 כפות רום
כוס וחצי סוכר חום
חצי כפית הל טחון
חצי כוס צנוברים
4 ביצים
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 משמנים שתי תבניות אינגליש קייק בחמאה מומסת ומקמחים קלות. 

3 מערבבים ביצים עם הסוכר וההל ומקציפים שתיים-שלוש דקות. 

4 מוסיפים שמנת מתוקה וחמאה, וגם קפה ורום. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. 

5 מוסיפים את הקמח והצנוברים. ממשיכים בערבול כחצי דקה נוספת. 

6 יוצקים לתוך התבניות המשומנות, ואופים כ-45-50 דקות בתנור החם, או עד שסכין או קיסם שמוחדרים לעוגה יוצאים יבשים. 

7 מגישים עם קצפת מתקתקה ונהנים.