עוגת קוקוס ואננס בחושה
איך אנחנו אוהבים להפגיז גם כשאנחנו הולכים על הכי פשוט שיש: עוגה בחושה עם חתיכות אננס וזיגוג קוקוס מהמם בתבנית חגיגית. מושלמת בשישי בערב עם התה של אחרי הארוחה, וזהו בעצם. רוב הסיכויים שהיא תחוסל שם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
280 גרם (2 כוסות) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
100 גרם קוקוס טחון
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
רבע כפית מלח
150 גרם (שלושת רבעי כוס) שמן
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב או חלב סויה
3 ביצים L
2 כפות רום (לא חובה)
2 כפיות תמצית וניל
330 גרם (כוס ושלושת רבעי) נתחי אננס טרי או משומר ומסונן מנוזלים
לזיגוג קוקוס:
100 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות חלב קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים קוקוס טחון, סוכר ומלח ומערבבים.
2 יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים פנימה שמן, חלב, ביצים, רום ותמצית וניל. טורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את נתחי האננס ומערבבים להטמעה.
3 יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ משומנת, ואופים כ-45-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ובלי פירורים עליו (מומלץ לכסות את העוגה במהלך האפייה בנייר אלומיניום רופף כדי שלא תשחים יתר על המידה). מצננים 5 דקות בתבנית והופכים על צלחת הגשה. מצננים היטב.
4 לזיגוג: מנפים את אבקת הסוכר לקערה. מוסיפים חלב קוקוס בהדרגה תוך כדי עירבוב עד לקבלת זיגוג סמיך. מטפטפים את הזיגוג על העוגה בכף.
>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות