אוכל
צילום׃ שירן כהן שי

עוגת תפוזים של קפה פיצי

זה לקח זמן, אבל בסוף חיים כהן הצליח לשכנע את אשתו, סיגל, לשתף את המתכון שלה לעוגת התפוזים של פיצי - עוגה גבוהה ויפהפייה עם ניחוחות תפוזים שיגיעו עד קצה הרחוב. אנחנו שמים קומקום

חיים כהן | mako | פורסם 26/11/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לתבנית קוגלהוף:

6 ביצים (או 5 ביצים גדולות), מופרדות לחלבונים וחלמונים

כוס וחצי סוכר

שלושת רבעי כוס שמן

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח תופח, מנופה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, תוך הוספה הדרגתית של חצי מכמות הסוכר (שלושת רבעי כוס).

3 ⁠מערבבים בקערה את החלמונים, יתרת הסוכר, השמן, קליפת התפוז ומיץ התפוזים (חיים וסיגל עושים את זה במטרפה).

4 ⁠מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

5 מקפלים פנימה את הקצף - מתחילים בערבוב של כמות קטנה פנימה, וממשיכים בקיפול של שאר הכמות, לאט לאט.

6 ⁠מעבירים את הבלילה לתבנית בבקה גדולה (אם התבנית חלקה - ללא שימון), ואופים 35-40 דקות.

7 מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית ומשאירים כשעה כדי שהעוגה תימתח קצת ותישאר אוורירית.

8 מגישים עם תה וריבת אוכמניות. 

 

תראו כמה שזה יפה. עוגת התפוזים של פיצי (צילום: שירן כהן שי )
תראו כמה שזה יפה. עוגת התפוזים של פיצי|צילום: שירן כהן שי

בתיאבון!