עוגת תפוזים של קפה פיצי
זה לקח זמן, אבל בסוף חיים כהן הצליח לשכנע את אשתו, סיגל, לשתף את המתכון שלה לעוגת התפוזים של פיצי - עוגה גבוהה ויפהפייה עם ניחוחות תפוזים שיגיעו עד קצה הרחוב. אנחנו שמים קומקום
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית קוגלהוף:
6 ביצים (או 5 ביצים גדולות), מופרדות לחלבונים וחלמונים
כוס וחצי סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח, מנופה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, תוך הוספה הדרגתית של חצי מכמות הסוכר (שלושת רבעי כוס).
3 מערבבים בקערה את החלמונים, יתרת הסוכר, השמן, קליפת התפוז ומיץ התפוזים (חיים וסיגל עושים את זה במטרפה).
4 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
5 מקפלים פנימה את הקצף - מתחילים בערבוב של כמות קטנה פנימה, וממשיכים בקיפול של שאר הכמות, לאט לאט.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית בבקה גדולה (אם התבנית חלקה - ללא שימון), ואופים 35-40 דקות.
7 מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית ומשאירים כשעה כדי שהעוגה תימתח קצת ותישאר אוורירית.
8 מגישים עם תה וריבת אוכמניות.

בתיאבון!




