עוגת ארל גריי ולימון
הפעם החלטנו לקחת את השילוב המושלם בין תה לעוגה צעד אחד קדימה עם תמצית תה שמסתתרת כבר בתוך העוגה עצמה. התוצאה? עוגה סופר רכה ולימונית, עם המון אבקת סוכר מעל, שתהפוך לכם את הסופ"ש הקרוב לנהדר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
4 תיונים מסוג ארל גריי
רבע כוס (60 מ"ל) מים רותחים
110 גרם חמאה רכה
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
4 ביצים בגודל L
רבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם גדול
כפית תמצית וניל
2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח תופח
קורט מלח
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
כפית של קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1 משרים את ארבעת התיונים במים הרותחים ל-15 דקות.
2 משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת מעט קרמית.
4 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים היטב בין ביצה לביצה.
5 מוסיפים את השמנת המתוקה, מיץ וקליפת הלימון, תמצית הווניל וממשיכים לטרוף.
6 מוציאים את התיונים מכוס המים וסוחטים אותם היטב פנימה.
7 מוסיפים לתערובת העוגה את תמצית התה שהכנו (את התיונים משליכים לפח). מערבבים היטב.
8 מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
9 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.
10 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ובקליפת לימון מגוררת ומגישים.
* העוגה משתבחת ביום למחרת והיא נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב.
>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה