אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת תפוזים בחושה

עוגת מיץ בחושה, קלילה ומופלאה לאירוח

עמר זרניצקי דרומי | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 17/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

135 גרם קמח (חצי כוס פחות כף)
26 גרם קורנפלור (2 כפות)
4 גרם אבקת אפיה (חצי כפית)
קורט מלח
110 גרם חמאה רכה
135 גרם סוכר (חצי כוס)
2 זסט תפוז
מיץ משני תפוזים
180 גרם ביצים (3.5) ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר והמלח.

3 מוסיפים את הביצים בהדרגה להקצפת החמאה.

4 מערבבים את הקמח והאבקות והזסט יחד.

5 מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ומיץ התפוזים לתערובת החמאה והביצים.

6 משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.

7 אופים בתנור שחומם מראש למשך 30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.