צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור
עוגת תפוזים בחושה
עוגת מיץ בחושה, קלילה ומופלאה לאירוח
עמר זרניצקי דרומי | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
| פורסם 17/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
135 גרם קמח (חצי כוס פחות כף)
26 גרם קורנפלור (2 כפות)
4 גרם אבקת אפיה (חצי כפית)
קורט מלח
110 גרם חמאה רכה
135 גרם סוכר (חצי כוס)
2 זסט תפוז
מיץ משני תפוזים
180 גרם ביצים (3.5) ביצים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר והמלח.
3 מוסיפים את הביצים בהדרגה להקצפת החמאה.
4 מערבבים את הקמח והאבקות והזסט יחד.
5 מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ומיץ התפוזים לתערובת החמאה והביצים.
6 משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.
7 אופים בתנור שחומם מראש למשך 30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.