עוגת מייפל אגוזים בחושה
יש אורחים? זאת אחת העוגות הבחושות שהכי ישמח אותם למצוא אצלכם (שלא לדבר על הריח בבית). האתגר שלכם הוא רק לא לספר להם שלקח 5 דקות על השעון להכין אותה, חבל לקלקל
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש חד"פ או אחת גדולה:
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
3 ביצים L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן
כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
כפית מחית וניל
לתערובת האגוזים:
שלושת רבעי כוס אגוזי מלך קצוצים
כפית קינמון (לא חובה אבל מוסיף)
לזיגוג:
סירופ מייפל, בנדיבות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
2 טורפים את הביצים בקערה בעזרת מטרפה. מוסיפים את הסוכר בזרם דק וממשיכים לטרוף לקבלת קצף תפוח.


3 מוסיפים את הנוזלים - השמן, מיץ תפוזים והווניל - וטורפים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (ולא יותר).
4 מערבבים בקערה קטנה את האגוזים והקינמון.
5 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית (או תבניות) משומנת או מרופדת נייר אפייה.
6 אופים 15-20 דקות, מוציאים ומפזרים את תערובת האגוזים (ככה הם לא ישקעו לתחתית העוגה). אופים עוד 15-30 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
7 מזלפים מייפל על העוגה החמה.