אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגת מייפל אגוזים בחושה

יש אורחים? זאת אחת העוגות הבחושות שהכי ישמח אותם למצוא אצלכם (שלא לדבר על הריח בבית). האתגר שלכם הוא רק לא לספר להם שלקח 5 דקות על השעון להכין אותה, חבל לקלקל

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 26/02/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש חד"פ או אחת גדולה:

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 ביצים L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

שלושת רבעי כוס  (150 גרם) שמן

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

כפית מחית וניל

לתערובת האגוזים:

שלושת רבעי כוס אגוזי מלך קצוצים

כפית קינמון (לא חובה אבל מוסיף)

לזיגוג:

סירופ מייפל, בנדיבות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו. 

2 טורפים את הביצים בקערה בעזרת מטרפה. מוסיפים את הסוכר בזרם דק וממשיכים לטרוף לקבלת קצף תפוח. 

עוגת מייפל ואגוזים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת מייפל ואגוזים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגת מייפל ואגוזים של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת מייפל ואגוזים של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

3 מוסיפים את הנוזלים - השמן, מיץ תפוזים והווניל - וטורפים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (ולא יותר).

4 מערבבים בקערה קטנה את האגוזים והקינמון.

5 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית (או תבניות) משומנת או מרופדת נייר אפייה. 

6 אופים 15-20 דקות, מוציאים ומפזרים את תערובת האגוזים (ככה הם לא ישקעו לתחתית העוגה). אופים עוד 15-30 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

7 מזלפים מייפל על העוגה החמה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה