אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגיות פיצוחים פריכות בלי קמח

פריכות וממכרות, בלי גלוטן ועם מעט מאוד סוכר, וכן, מושלמות גם לפסח (אבל עד אז נרד על עוד 6 מגשים כאלה). עוגיות פיצוחים טעימות עד שיגעון, שיכולות להחזיק שבוע בצנצנת אבל תמיד מחוסלות בדקה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 22/03/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

ל-2 תבניות תנור:

120 גרם גרעיני חמנייה

50 גרם גרעיני דלעת

100 גרם שקדים שבורים מעט

50 גרם פקאן שבור

30 גרם שומשום

2 (72 גרם) חלבונים 

רבע כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו. 

2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהחלבון עוטף את כל הגרעינים והאגוזים.

3 יוצרים עוגיות (אפשר בעזרת מכשיר פלאפל וכפית) ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

4 אופים 20-22 דקות, או עד שהעוגיות משחימות. מצננים ומגישים.  

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגיות פיצוחים פריכות. מתאימות גם לפסח (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות פיצוחים פריכות. מתאימות גם לפסח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** העוגיות יישמרו בכלי אטום כשבוע.