עוגת דלעת, תפוחים ופירות יבשים
העוגה המושלמת לט"ו בשבט, עם תפוחי עץ, פירות יבשים ואורמה משכרת של לימון ודבש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
2 ורבע כוסות קמח תופח
2 ורבע כוסות קמח מלא
3/4 שקית אבקת אפייה
1 ורבע כפית מלח
1 וחצי כפית קינמון
350 גרם קוביות דלעת מקולפות
175 גרם קוביות תפוח עץ מקולפות
1 כוס שמן קנולה
1 וחצי כוס דבש
5 ביצים
1 וחצי כף רום
קליפת לימון מ-1 לימון
175 גרם קוביות קטנות של פירות יבשים: שזיפים תאנים ומשמש
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2 מכניסים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והקינמון.
3 מבשלים את קוביות הדלעת עד שהם מאוד רכים, מסננים מהנוזלים ומועכים.
4 מכניסים את הדלעת למיקסר, מוסיפים את השמן, מקציפים ומוסיפים בהדרגה את הדבש והביצים.
5 מוציאים את התערובת לקערה. מוסיפים את התפוחים, הפירות היבשים, הרום, קליפת הלימון והקמחים. מערבבים היטב תוך כדי "קיפול" בזהירות רבה.
6 משמנים תבנית בקוטר 26/28 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור כ-50-60 דקות.
7 לבדיקה באם העוגה מוכנה, יש להכניס את להב הסכין במרכז העוגה, אם הלהב נקי – משמע שהעוגה מוכנה.
8 מגישים את פרוסת העוגה בלווי אבקת סוכר וקינמון.