אוכל
צילום׃ דניאל לילה , שוגר מאמא, הוצאת פודי

עוגת שבת נוטפת מייפל

עוגת מיץ פרווה ניטרלית ופשוטה להכנה (רק ערבוב מהיר של 6 רכיבים), עם ציפוי של אגוזים בקינמון, והשוס - נהרות של סירופ מייפל אחרי האפייה, שהופכים אותה לעסיסית ונוטפת

קרין גורן | שוגר מאמא, הוצאת פודי | פורסם 23/10/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגלייש קייק:

3 ביצים L

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כוס (240 מ"ל) שמן

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לקישוט (לפני אפייה):

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון

חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך שבורים

לציפוי (אחרי האפייה):

חצי כוס (160 גרם) סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.

2 טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים בעזרת מטרפה (לא מקציפים).

3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שאין גושים והתערובת חלקה.

4 יוצקים את הבלילה לתבניות.

5 לקישוט (לפני האפייה): בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון עם אגוזים ומפזרים על העוגות.

6 אופים כ-45 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא יבש עם פירורים לחים.

7 לציפוי (אחרי האפייה): מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן מיד סירופ מייפל. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

עוגת שבת נוטפת מייפל (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת שבת נוטפת מייפל|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור
שוגר מאמא. 5 מחוברות מתכונים של קרין גורן (צילום: מור צידון, יחסי ציבור)
שוגר מאמא. 5 מחוברות מתכונים של קרין גורן|צילום: מור צידון, יחסי ציבור

המתכון מתוך סדרת "שוגר מאמא" של קרין קורן בהוצאת פודי.