אוכל
צילום׃ דרור כץ

עוגיות שבקייה

המתכון המלא של מסעודה סוויסה

מסעודה סוויסה | "ירוחם, במדבר, דברים", הוצאת קנטור מטרסו & יצחק | פורסם 18/06/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק:

1 כוס מים
150 גרם מרגרינה
½3 כוסות (500 גרם) קמח רגיל
¼ כוס לימון
שמן לטיגון עמוק

לסירופ הסוכר:

½2 כוסות (500 גרם) סוכר
½1 כוסות מים
מיץ מ־½ לימון או ¼ כוס מיץ לימון משומר

אופן ההכנה:

הבצק: 1 מחממים מעט את המים (לא יותר מדי) ויוצקים לקערה. מוסיפים את המרגרינה וממיסים אותה במים לחלוטין. 2. מעבירים לקערה נפרדת את הקמח. מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת מיץ הלימון ולשים היטב לבצק אחיד וקשה מעט. 3. מכניסים את הבצק לשקית ניילון סגורה. מניחים את הבצק למנוחה למשך כ־10 דקות כדי שיתרכך (הוא לא אמור לתפוח). 4. לשים שנית את הבצק ומניחים למנוחה נוספת. מרדדים את הבצק לעובי של כ־3 ס"מ. 5. בעזרת גלגלת לחיתוך בצק (רצוי בעלת קצוות גליים) חותכים את הבצק לאורכו, לרצועות ברוחב של ½3 ס"מ. 6. חותכים שוב את הרצועות – הפעם לרוחבן, במרחקים של ½3 ס"מ ויוצרים ריבועים קטנים של ½3X½3 ס"מ. 7. מרדדים כל ריבוע לבצק דק ככל האפשר. 8. יוצרים לרוחב כל ריבוע בסכין כ־4-5 חתכים במרחקים שווים, המתחילים כ־2 ס"מ לפני הצלע העליונה, ויורדים מטה, עד כ־2 ס"מ לפני הצלע התחתונה. מקפלים את הרצועות שנוצרו אחת על השנייה, לצורות שונות. 9. מטגנים את השבקיות בשמן עמוק וחם עד שהן מזהיבות, ומוציאים בעדינות למסננת.

סירופ הסוכר: 1 מכניסים לסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה. בוחשים מפעם לפעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהסירופ נעשה סמיך כדבש. 2. טובלים כל שבקיה בסירופ הדבש ומעבירים לצלחת הגשה.