אוכל
תמונת AVI׃ דרך האוכל

מעמול

עוגיות סולת ממולאות בכל טוב

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

1 קג' קמח מנופה

1 כוס סולת

500 גרם חמאה (או מרגרינה), חתוכה לקוביות קטנות

4 כפות אבקת סוכר

1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)

למילוי:

300 גרם פיסטוקים טבעיים (לא קלויים) קלופים וקצוצים גס

שליש כוס אבקת סוכר

1 כפית מי זהר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור אפייה ל-160 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2 מערבבים את חומרי הבצק לתערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה מעט מים (עד 6 כפות) ולשים עד שמתקבל בצק קשה ואחיד, הבצק אמור להישמר קר ולכן יש לעבדו מעט מאוד זמן (כך חום הידיים והחום הנוצר בתנועה לא יחממו אותו).

3 יוצרים מהבצק כדור גדול, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

4 מערבבים את חומרי המילוי בקערה.

5 צרים מהבצק המקורר כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג פונג. יוצרים בכל כדור גומה וממלאים בנדיבות בתערובת המילוי. סוגרים את הכדורים על המילוי ומשטחים מעט.

6 צובטים כל כדור בצק ממולא במצבטיים משוננות מיוחדות ליצירת דוגמה נאה. ניתן כמובן גם להשתמש באצבעות- משני צדדיו של מרכז המעמול צובתים מעט בצק ומושכים אותו כלפי מעלה ליצירת שתי בליטות קטנות קטנה. ואז באמצעות מזלג מייצרים קווקוו עדין מתחת לבליטות.

7 מניחים את המעמולים על תבנית אפיה משומנת ומכניסים לתנור באופים במשך 30-40 דקות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.