טורט שוקולד קפה
כשמוצאים מתכון לטורט שוקולד (וקפה!) כל כך גבוהה ויפה, שומרים אותו ליום סגריר. מילה שלנו, לא ירחק הרגע שתמצאו את עצמכם מקציפים חלבונים, מכינים את העוגה המשגעת הזאת, ומודים לנו בלב על ההמלצה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית אנג'ל נונסטיק 24 ס"מ:
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
50 גרם (5 כפות) קקאו
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
קורט מלח
7 ביצים מידה L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
130 גרם (חצי כוס + 2 כפות) שמן
90 גרם/מ"ל קפה אספרסו מוכן
90 גרם/מ"ל מים רותחים
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 מנפים לקערה קמח תופח, קקאו, כוס סוכר וקורט מלח. מערבבים ויוצרים גומה במרכז.
3 מכניסים לגומה את החלמונים, השמן, הקפה והמים. טורפים במטרפה לאיחוד.
4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב.
5 מוסיפים את קצף החלבונים לבלילה בשלוש פעימות: בפעם הראשונה מוסיפים מעט מהקצף ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים חצי מהכמות שנותרה ומקפלים בעדינות, ואז מוסיפים את החלק האחרון ומקפלים שוב.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית אנג'ל לא משומנת ואופים כשעה ורבע, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (שימו לב, זמני האפייה יכולים להשתנות בין תנור לתנור).
6 מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על רגליה עד לצינון מוחלט. רק אז מחלצים ומפדרים באבקת סוכר.
** אין לכם אספרסו? אפשר להמיר את האספרסו והמים ב-2 כפיות גדושות של נס קפה מעורבבות בשלושת רבעי כוס מים (180 מ"ל).
בתיאבון!