עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים
עוגיות מהממות עם חמאת בוטנים ושוקולד מריר שאי אפשר לעמוד בפניהן. לא תאמינו כמה קל להכין אותן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס (180 גרם) חמאה קרה
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום כהה
3/4 כוס חמאת בוטנים
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל טהור
240 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה והמלח.
3 בקערה נפרדת מערבבים את החמאה והסוכרים בעזרת מיקסר חשמלי לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
4 מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר את חמאת הבוטנים ומערבבים עד להיטמעות בתערובת.
5 מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ממשיכים לערבב לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.
6 מוסיפים לקערה את תערובת הקמח והקקאו, כל פעם שליש ממנה ומערבבים היטב. לסיום מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
7 בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
8 מכניסים לתנור למשך 8-12 דקות, או עשד שהעוגיות יציבות אך עדיין רכות.
* מצננים את העוגיות לפני ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!