עוגיות נוטלה צ'ואיות פשוט חלום
מכירים את העוגיות שאחרי האכילה ממשיכים להרגיש אותן בפה? ואת הרגע הקשה שבו מבינים שזהו, ההשפעה עברה, וצריך עוד אחת ומהר? כאלה הן עוגיות הנוטלה האלה של קרן אגם. השימוש על אחריותכם
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הילדים שלי חובבי נוטלה כל כך גדולים שאני קונה נוטלה בצנצנת ענקית מחנויות שמתמחות באפייה, כי הצנצנות של ה-250 גרם לא שורדות אצלנו יומיים. את המתכון הזה הכנתי היום ספונטנית, והוא יצא וואו: עוגיות נטו נוטלה שיוצאות מאוד רכות וצ'ואיות, מסוג הביסים הדביקים שנשארים בפה כמה דקות ולא בא שזה ייגמר. יש בעוגיות המון נוטלה, אבל אין בהן תוספת של סוכר מעבר לזה. אני יודעת שכמות הנוטלה נראית גדולה, היא באמת גדולה, אבל ביחס למתכונים אחרים עם המון סוכר וחמאה, באמת שהיא סבירה.
מרכיבים :
ל-14 עוגיות:
490 גרם (כוס ושלושת רבעי) ממרח נוטלה
160 גרם (שלושת רבעי כוס+2 כפות) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח
כף חמאה מומסת לא חמה
ביצה שלמה + חלמון
כפית מחית/תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 טורפים בקערה נוטלה עם חמאה מומסת, וניל וביצים (אפשר לחמם את הנוטלה כמה שניות במיקרו כדי שתהיה קלה יותר לערבוב, לא חובה).
3 כשהבלילה אחידה מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה שתייה ומלח ומערבבים שוב. מעבירים למקרר ל-15 דקות.
4 בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
5 יוצרים מהתערובת כדורים בידיים או בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת, ומסדרים באופן מרווח על נייר האפייה.
6 אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות אפויות וסדוקות מלמעלה. מוציאים ומצננים לחלוטין.
** חשוב: העוגיות נשארות רכות אחרי האפייה ומתייצבות רק לאחר צינון. לא לנסות לאפות אותן עד שיתייצבו בתנור כי זה יהרוס אותן לגמרי.
** אפשר להמיר את הנוטלה בממרח שוקולד אחר.