עוגת קרם שוקולד ותותים
עוגה עשירה שכל כולה חגיגה לאוהבי שוקולד: תחתית בראוניז, קרם שמנת שוקולדי, ציפוי משוקולד, ולקישוט תותים חתיכיים. אם תאהבו, ואתם תאהבו, תכינו אותה שוב בקרוב, כי היא אפילו כשרה לפסח
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרם שוקולד ותותים:
1 ליטר (4 מכלים) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
400 גרם שוקולד מריר, קצוץ
קורט מלח
5 גרם (כפית מלאה) ג'לטין
25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר מנופה
סלסילת תותים
לבסיס בראוניז קקאו:
120 גרם חמאה או 100 גרם שמן קוקוס
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או רום
2 ביצים L
60 גרם (חצי כוס פחות כף) קקאו מנופה
50 גרם (5 כפות) קורנפלור או קמח תפוח אדמה
רבע כפית מלח
לציפוי (לא חובה):
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
1 כף ברנדי או רום
אופן ההכנה:
1 לקרם שוקולד ותותים: ממיסים במיקרוגל גביע וחצי (375 מ"ל) של שמנת מתוקה או שמנת צמחית עם שוקולד מריר קצוץ וקורט מלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-4-6 שעות לפחות.
2 לבסיס בראוניז קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן חמאה, מעבירים לקערה גדולה, מצננים מעט וטורפים פנימה סוכר, תמצית וניל, ברנדי או רום וביצים.
3 מוסיפים קקאו וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור או קמח תפוח אדמה ומלח וטורפים להטמעה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות להתייצבות. מצננים היטב.
5 מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין עם 2 כפות מים, ומניחים לו לשבת ולספוח את הנוזלים 5-10 דקות.
6 מקציפים במיקסר את קרם השוקולד הקר עם יתרת השמנת המתוקה (625 מ"ל) ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.
7 ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים לג'לטין 3 כפות גדושות מקרם השוקולד וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים קצרות להטמעה.
8 שוטפים את התותים, מייבשים וחוצים. מצמידים את חצאי התותים לדופנות הדפנות וממלאים בקרם השוקולד. מעבירים לקירור ל-6-8 שעות ורצוי למשך הלילה.
>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות
9 ממיסים את חומרי הציפוי יחד במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ומשטחים על העוגה.